Vera Park - Testbädd för Cirkulär ekonomi

Saknar du och ditt företag kunskap över material som är skonsamma för naturen och som är 100% återvinningsbara? Har du koll på vart din produkt tar vägen efter försäljning? Eller har du kanske en linjär avfallskedja och inser att det måste ske en förändring?

På Vera Park arbetar vi för att komma fram till bra hållbara lösningar som ger dig och ditt företag en i särklass unik position på marknaden. Vi erbjuder er kontakt med forskare och producenter samt möjlighet till att testa och mäta era idéer. Samtliga aktörer som är en del av Vera Park erbjuds rådgivning inom cirkulär ekonomi.
Vi strävar dock alltid efter att se till dina behov och skräddarsyr gärna erbjudandet därefter.

Vi kan erbjuda dig:
* Rådgivning och hjälp att finna finansiering/bidrag
* Affärskontakter nationellt och internationellt
* Coachning för affärsutveckling
* Utbildningsmöjligheter
* Produkt- och konceptutveckling
 
Testbädd - Vad menas med begreppet och vad avser det på Vera Park?
En testbädd kan vara en såväl fysisk som en virtuell miljö där företag i samverkan med aktörer kan utveckla, testa och införa nya produkter, tjänster och processer såväl som organisatoriska lösningar. På Vera Park tillämpas såväl en fysisk som virtuell miljö som i mån av plats kan anpassas efter dina behov.


Bakgrund

Sustainable Business Hub finns sedan 2016 på Vera Park där flertalet företag är en del av verksamheten. Vera Park är ett fysiskt område men innefattar så mycket mer än bara markyta.
Den tidigare linjära avfallshanteringen är inte hållbar som vi alla vet. Målet är att allt avfall ska kunna ska kunna användas om på nytt. Flödet ska vara cirkulärt men för att kunna hantera alla ämnen som kommer med olika sorters avfall krävs också forskning, tester och företag som är villiga att ta förändringen på allvar.

Som medlem i Sustainable Business Hub erbjuds ni som att vara en del av Vera Park och därmed ta avfallsindustrin till nya nivåer och skapa en hållbar cirkulär återvinning. På Vera Park innebär det främst att du har tillgång till kontakter och via dem också möjlighet att via NSR (Nordvästra Skånes Renhållningssällskap) till att utnyttja avfallsanläggningen som kan vara till förfogande för fysiska tester och forskning.  

Visionen är att Vera Park ska bli centrum för cirkulär ekonomi i Europa.

Vera Park är en del av Urban Magma. Urban Magma är en internationell innovations- och tillväxtmiljö som driver utvecklingen av urbana försörjningssystem och bidrar till svensk export. Mer information om Urban Magma HÄR>>

Vi välkomnar fler företag att ansluta sig till Vera Park!

För mer information klicka här, eller kontakta:
Dusan Raicevic
Affärsutvecklare Vera Park
e-post: dusan.raicevic@sbhub.se
tfn: 073-358 73 33

  

 

Följ vad vi gör på MyNewsdesk

Du som är nyfiken på vad som händer i Vera Park och vad företagen har på gång kan följa oss på MyNewsdesk. Du hittar nyheterna under taggen Vera Park.

Senaste nytt

15 företag i Vera Park

Förutom Sustainable Business Hub ingår följande företag i Vera Park i dag.

Vera Park i media

Vera Park i pressmeddelanden och i media.

Mediearkiv