Möt TEM och Nordic Center for Sustainable Healthcare

torsdag 17 februari 2022

13:30

15:00

STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

TEM och Nordic Center for Sustainable Healthcare berättar om möjligheterna med Hållbar sjukvård och hur sjukhus kan vara en intressant kund för många miljöteknikföretag.

Möt TEM och Nordic Center for Sustainable Healthcare

EVENTET ÄR ÖPPET FÖR MEDLEMMAR I SUSTAINABLE BUSINESS HUB


Efter att flera medlemmar efterlyst möten under lättsamma former där fokus ligger på mingel och en önskan om att få veta mer om andra medlemmar testar vi ett nytt möteskoncept för att stärka nätverket. Möt denna gång vår medlem TEM och Nordic Center for Sustainable Healthcare, mingla med dem, andra medlemmar och personalen på Sustainable Business Hub, över en eftermiddagsfika.


Vi startar mötet med att Sustainable Business Hubs VD, Håkan Rosqvist, berättar vad som är på gång inom nätverket. Därefter berättar Johannes Brundin om TEM och Nordic Center for Sustainable Healthcare om möjligheterna med Hållbar sjukvård och hur sjukhus kan vara en intressant kund för många cleantech företag. Sedan blir det eftermiddagsfika och mingel för hela slanten.


Sjukvården står för ca 10 procent av BNP i Sverige och 4,4 procent av totala CO2 utsläppen globalt. Hela denna sektor ska bli grön. Genom sin storlek och inverkan på miljö och klimat har sjukvården en betydande roll och kan driva omställningen till en klimatsmat samhälle. I Norden ligger vi långt fram och sista åren har ett internationellt intresse väckts vilket betyder att man tittar efter exempel från Norden. Stora satsningar sker globalt vilket ger möjligheter för svenska miljöteknikföretag.


Är din organisation medlem i Sustainable Business Hub och vill arrangera ett medlemsmingel? Kontakta Lars Persson på lars.persson@sbhub.se.