top of page

Entreprenörer pitchar för storföretag // Andra omgången startar snart


Tjugo entreprenörer och start-up-bolag valdes under våren ut som deltagare i det dansk-svenska acceleratorprogrammet ”Cleantech Impact Accelerator” som i första omgången hade fokus på livsmedelsindustrin.


Programmet är skräddarsytt och det utgår från entreprenörerna och start-up-bolagens behov och utmaningar. Under flera onlineträffar har företagen fått lära sig mer om bland annat:

  • hur stora företag kan bli en samarbetspartner,

  • hur ett värdeerbjudande blir riktigt skarpt,

  • hur de skarpaste pitch-presentationerna skapas.

I slutet av juni pitchar entreprenörerna och start-up-bolagen för Arla, Tetra Pak och Alfa Laval, med målet att få till ett andra möte.


Mycorena, medlem i Sustainable Business Hub, är ett av bolagen som är med i acceleratorprogrammet. Ebba Fröling, COO på Mycorena, säger så här:

”Vi är glada över att vara en del av ett fantastiskt nätverk, få en bättre förståelse för vad de industriella aktörerna letar efter och en möjlighet att stärka vårt erbjudande.”*


Snart öppnar möjligheten för tjugo nya bolag att vara med i acceleratoromgång två, med start hösten 2020. Medlemmar i Sustainable Business Hub kan redan nu visa intresse för acceleratorprogrammet och berätta om sina specifika behov. Det gör medlemmar genom att kontakta Anna Tibbelin på Sustainable Business Hub. Så snart utformningen av acceleratoromgång två är klar öppnar vi upp den formella ansöknings- och urvalsprocessen för alla.


Cleantech Impact Accelerator ingår i det Interreg-finansierade projektet ”Greater Copenhagen Cleantech Impact Accelerator” (CIA) där Sustainable Business Hub, RISE, Agro Business Park samt Clean samverkar.


*Citatet är ursprungligen på engelska: "We are happy to be a part of a great network, getting a better understanding of what the industrial actors are looking for and an opportunity to strengthen our offer."Comments


bottom of page