top of page

Företaget som minskar möbelslöseriet

Vad gör egentligen företagen som är medlemmar i Sustainable Business Hub? Vi hörde av oss till Peter Laursen för att höra mer om vad RP erbjuder.RP, vad är ni för ett företag?

Vi är ett företag som jobbar för att minska slöseriet på kontor och arbetsplatser. Vi levererar hållbara helhetslösningar för kontorsinredning. Vi tror på ett hållbart resursutnyttjande i alla led och hjälper företag i förändring att minska slöseriet. Genom återanvändning, upcycling och omfördelning förlänger vi livet på inredning som annars hade kastats.

Vem kan ha nytta av att anlita er?

Alla företag och organisationer. Vi ser till så att resurserna i form av kontorsinredning utnyttjas på rätt sätt och det som inte utnyttjas kan vi köpa in och det kan sedan komma till glädje för någon annan som är i behov.

Företagen vi hjälper står ofta inför en flytt eller omstrukturering men allt fler väljer att jobba med oss för att de vill ta ett helhetsgrepp kring hållbarhet. Ett exempel på det är Telia, Atea, E-ON, Fortum, mfl som vi hjälper med allt ifrån att fräscha upp kontorsstolar till att vi levererar inredning till ett nytt hållbart kontor.

Vilken potential finns det i att återbruka och reparera möbler?

Kontorsinredning från kända möbelproducenter håller ofta mycket hög kvalitet. Möblerna tillverkas för en beräknad livslängd på minst 20 år men ändå är det vanligt att kontorsmöbler byts ut efter bara några år. Det är den sortens möbler som RP köper in. Vi funktionstestar, servar och rekonditionerar inredningen och säljer den sedan vidare till miljö- och prismedvetna kunder. Det som vi gjort i snart 20 år har fått ett nytt begrepp som heter Cirkulär ekonomi.

Berätta om ett typiskt uppdrag ni gjort och ”vinsten” för kunden

En större revisionsfirma kontaktade oss för att de skulle renovera sin lokal och byta ut inredningen. Ursprungligen ville de att vi skulle köpa in deras skrivbord eftersom inredningsfirman de pratat med tidigare dömt ut dem som för stora. När vi kom dit och tittade närmare på de 150 skrivborden såg vi att vi kunde modifiera dem. Vi byggde om underredena till skrivborden och lade på en skiva i den storlek som kunden önskade. När jobbet var klart hade de sparat 21.900 kg koldioxid och ungefär 1 miljon kronor. Bara på skrivborden! Efter det fick vi i uppdrag att renovera deras arbetsstolar, deras matsal och konferensrum.

Detta gör vi varje dag åt våra kunder runt om i Sverige både stort som smått. Varför köpa nytt när allt redan är tillverkat?


Mer nyfiken på RP? Titta in på deras webbsida https://rp.se

Comments


bottom of page