top of page

Livsmedelsproducenter söker startups med lösningar som skapar mer värde av biologiska restprodukter

Uppdaterat: 26 apr. 2021

Har ditt företag en lösning som kan användas för att skapa ökat värde av (upcycla) biologiska restprodukter från livsmedelsproduktion? Vill du träffa livsmedelsproducenter med biologiska sido- och avfallsströmmar och en ambition att upcycla dem genom nya och innovativa lösningar? Då är projektet Cleantech Impact Accelerator relevant för dig!


I den tredje omgången av acceleratorprogrammet deltar bland annat Oatly, Nordex Food och Peter Larsen Kaffe. Deras ambition är att upcycla sina biologiska restprodukter och sidoströmmar med hjälp av ny teknik. Startups som kan hjälpa livsmedelsproducenterna med detta kommer att få presentera sina lösningar och har chans till samarbeten.


Livsmedelsproducenterna letar bland annat efter tekniker som kan vara applicerbara för att möjliggöra identifiering, återvinning och/eller användning av biologiska restprodukter och sidoströmmar, såsom:

• Sensorer och mätteknik

• Digitalisering

• Filtrering, torkning, separeringsteknik

• Enzymatisk processad biomassa

• Svampbaserad produktion


Syftet med programmet är att få till samarbeten mellan start-ups och livsmedelsproducenterna. Startup-företagen som antas till acceleratorprogrammet kommer att erbjudas möjligheten att, tillsammans med olika experter, arbeta med affärsutveckling, finansiering, teknik, organisationsstruktur och juridiska aspekter.


Mer information om projektet och hur du ansöker till programmet hittar du här:

Comments


bottom of page