Medlemmar del i att förskolan Hoppet fick Årets Hållbarhetspris

Förskolan Hoppet har tilldelats Swedish Design Awards by RUM - Årets Hållbarhetspris. Vi säger grattis till våra medlemmar LINK Arkitektur, KJ Nordic, Climate Recover och House of Hemp som levererat design och lösningar och bidragit till att förskolan lyckats att reducera klimatpåverkan med hela 70 procent jämfört med en liknande nybyggd förskola.


Sustainable Business Hub har ända sedan hösten 2018, på olika sätt, arbetat för att sprida information om projektet med ambitionen att bygga en fossilfri förskola. Vi har vid flera tillfällen matchat in företag med lösningar som kunde hjälpa till att minska klimatpåverkan.


LINK Arkitektur har gestaltat förskolan. KJ Nordic har levererat husgrunden gjord på återvunnet glas. Climate Recovery har levererat förisolerade ventilationsrör som är mycket utrymmessnåla vid transporten. Dessutom har återvinningshuset till förskolan byggts i hampakalk från House of Hemp.


Förskolan Hoppet ingick som ett Living Lab i projektet Northern Connections.


Om utmärkelsen>>

Om förskolan Hoppet>>