top of page

Pitchning ledde till uppföljande möte med Balder och FOJAB

22 startups med lösningar inom hållbart byggande, pitchade i början av december för NCC, Balder Danmark och FOJAB. Aktiviteten är en del i acceleratorprogrammet Cleantech Impact Accelerator (CIA).


Några företag taggade för pitchning var våra medlemmar Enjay, One Reality och House of Hemp. Enjay har utvecklat en kommersiellt gångbar lösning som kan återvinna värme i sotig och fet restaurangmiljö. One Reality är ett företag inom VR/AR med stark koppling till boendekonceptet ReGenVillages och House of Hemp är specialiserade på hållbar isolering med biobaserad hampakalk för byggindustrin.


- Hampakalk i nybyggnation och renovering borde vara superintressant för alla företag som har höga ambitioner inom hållbarhet. Under pitchen ställde alla intresserade frågor och vi kommer ha uppföljande möten med både Balder och Fojab, säger Peter Holmdahl från House of Hemp.


NCC, Balder och FOJAB skickade anställda på tunga positioner

Att få pitcha för byggföretaget NCC och fastighetsförvaltaren Balder Danmark var särskilt attraktivt då detta kan leda till ett nästa möte om samarbete. Företagen ställde upp med anställda på tunga positioner. Från NCC kom Head of R&D, Head of Strategy and development och Head of circularity, material and wastehandling. Från Balder deltog Head of Quality och Head of Property Management.


Men många valde också att pitcha för FOJAB för att få arkitektens synvinkel på sin lösning. Petra Jenning, Head of FOJABcode, visade stort engagemang.


Nästa steg i processen i CIA är ett investerarmöte 21 januari där företagen matchas ihop med nyfikna investerare.


Acceleratorprogrammet startar ny omgång 2021

CIA är ett dansk-svenskt acceleratorprogram som, när det är slut, kommer att ha genomfört tre omgångar med företag inom tre olika områden. Den pågående omgången har fokus på hållbart byggande medan den föregående fokuserade på livsmedelsindustrin.


För företag som inte har lösningar som passat in i fokusområdena för omgång 1 och 2, kommer ytterligare en chans att få ingångar till storföretag när omgång 3 går i gång nästa år. Fokusområde är ännu inte bestämt. Du som har förslag på område, kontakta gärna Anna Tibbelin på anna.tibbelin@sbhub.se.

コメント


bottom of page