Matchar ert företag omvärlden?

Matchar ert företag omvärlden?

Ta tillvara på potentialen i olikheterna

Börjar folk gäspa hos er när de hör ord som jämställdhet och mångfald? Eller är ni redan på gång att anpassa er till framtidens diversitet och de möjligheter som finns hos en heterogen kundkrets?

Om ni vill undvika att stagnera i ett enspårigt tänkande kan ni får hjälp genom projektet Jämställd regional tillväxt. En satsning som görs i samarbete med Region Skåne. Allt med fokus på att inkluderande företag också tenderar vara framgångsrika företag. Så hur väl matchar ni er omvärld och marknad? Vi erbjuder er workshops och verktyg för att utnyttja diversitet till er fördel!

För vem?

Öppet – och kostnadsfritt –  för medlemmar och medarbetare i Skånes företagskluster.

Vad är egentligen diversitet?

Begreppet diversitet innebär i det här fallet helt enkelt variation, en variation i gruppindelningar som

 • Ålder
 • Etnicitet
 • Kön
 • Bakgrund & livsstil

En högre representation av olika grupper inom organisationen leder till mer flexibilitet och kreativitet. Dessutom kan du som företagare få en bättre kundanpassning och nå ut till nya målgrupper. Med alla dessa fördelar, hur kommer det sig att inte alla har gått vidare från enfald till mångfald?

För att lyckas med diversitet i praktiken behövs två delar:

 1. Att flera sorters grupper är representerade
 2. Att alla grupper är med och sätter agendan

Så hur gör man detta i praktiken?

Här nedan hittar ni verktyg och workshops för att gå från vackra ord till konkret verklighet när det gäller det dynamiska humankapitalet. Hur långt har ni kommit? Vart vill ni börja?

Du som leder ett diversitetsmoment kan också få stöd via coaching - utveckla ditt bästa sätt att jobba och slipp stoppas av hinder! Kontakta projektledare för support.

 • Steg 1: Vi behöver mer diversitet & mångfald

  Steg 1: Vi behöver mer diversitet & mångfald

  Vill ni ha mer diversitet & mångfald bland medarbetare och kunder för att matcha omvärlden, men vet inte i vilken ände ni ska börja i? Så här kan vi hjälpa er.

  Läs mer
 • Steg 2: Vi vill gå från ord till handling

  Steg 2: Vi vill gå från ord till handling

  Har ni redan kommit en bit i mångfaldsarbetet - men lyckas inte praktisera det i arbetsdagen? Vill ni använda den diversitet ni redan har men vet inte hur? Dessa verktyg kan hjälpa er.

  Läs mer
 • Kontakta projektledare

  Io Skogsmyr Jämställd regional tillväxt Tfn: 072-966 30 00 E-mail: io.skogsmyr@sbhub.se

  Läs mer