top of page

sön 01 sep.

|

SUDIO Malmö

Final i återbrukstävlingen Upcycle Challenge - trash to treasure

Den bästa förvandlingen av ”skräp” till något nytt, funktionellt och säljbart prisas under finaldagen av tävlingen Upcycle Challenge. Var med när produkterna visas för första gången och hör hur deltagarna resonerat och arbetat fram sina verk. Vi minglar med tilltugg efter prisutdelningen.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Final i återbrukstävlingen Upcycle Challenge - trash to treasure
Final i återbrukstävlingen Upcycle Challenge - trash to treasure

Tid och plats

01 sep. 2019 13:00 – 15:30

SUDIO Malmö, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö, Sverige

Om evenemanget

Äntligen FINAL!

Kan man göra mer av det som vi slänger på återvinningscentralerna? Är återvinningscentralerna i själva verket ett upplag av material som kan bli till nya säljbara produkter? I tävlingen Upcycle Challenge - trash to treasure vill vi belysa möjligheterna med återbruk och vilken potential det finns att hämta från allt som slängs varje dag på återvinningscentralerna.

Under sista veckan i augusti tävlar studenter och kreatörer inom design och hantverk i att skapa den bästa produkten från det du och jag klassat som skräp eller uttjänta produkter och slängt på återvinningscentraler. Tävlingsbidragen visas för första gången under finaldagen och kommer att bedömas av jury. Varje lag pitchar sitt verk och juryn ges möjlighet att ställa frågor kring hur de tänkt och arbetat med det återbrukade materialet.

Juryn kommer att utse ett vinnande lag som vinner en resa till Hamburg med bland annat ett besök till IF World Design Center. 

Efter att vinnaren utsetts bjuder vi på tilltugg och dryck och firar tillsammans med de tävlande.

JURYN: Carin Hernqvist, Återskapa Christian Svensson, Lunds Öppna Verkstad Jens Thulin, Godsinlösen Nordic AB Savita Upadhyaya, VA SYD Simon Skoogh, IKEA, Circular Supply Chain

PROGRAM: 13.00 Malmö Upcycling Service hälsar välkomna

13.10 Sysav utveckling, VA SYD och Sustainable Business Hub presenterar projektet samt bakgrund till tävlingen. 

13.30 Pitchar från respektive bidrag 

14.30 Juryns bedömning samt vinnande laget utses 

14.40 Mingel med tilltugg och dryck

Tävlingen är en del av projektet Delad Energi är Dubbel Energi och Urban Magma och arrangeras av Sustainable Business Hub, Sysav Utveckling och VA SYD. Finalen samt efterföljande utställning kommer att hållas på STUDIO och möjliggörs tack vare Altitude Meetings engagemang kring temat återbruk och cirkulär ekonomi.

ANMÄLAN: Anmäl dig till communication@sbhub.se. Eventet är gratis men vi är väldigt tacksamma om du avanmäler dig om du får förhinder eftersom vi beställer mingelmat.

Välkomna önskar Sustainable Business Hub, Sysav Utveckling AB och VA SYD!

Bakgrund och information om tävlingen i form av inbjudan>3

Dela detta evenemang

bottom of page