top of page

tis 14 sep.

|

Malmö

Greater Copenhagen Green Deal-workshop: Ett flexibelt och smart energisystem i staden

För dig som vill veta mer om finansieringsmöjligheter inom smarta energisystem kopplat till EU Green Deal och träffa andra nyckelaktörer inom området.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Greater Copenhagen Green Deal-workshop: Ett flexibelt och smart energisystem i staden
Greater Copenhagen Green Deal-workshop: Ett flexibelt och smart energisystem i staden

Tid och plats

14 sep. 2021 10:00 – 15:00

Malmö, Stora Varvsgatan 6A, 211 19 Malmö, Sverige

Om evenemanget

Greater Copenhagen Green Deal-workshop: Ett flexibelt och smart energisystem i staden

Är du intresserad av vilka finansieringsmöjligheter som finns inom smarta energisystem och städer relaterade till EU:s Green Deal-paket? Detta event ger dig inblick i vilka EU -finansieringsmöjligheter som finns och ger dig och din organisation möjlighet att nätverka med andra nyckelorganisationer som har samma intresse i Öresundsregionen.

Denna workshop riktar sig till organisationer från trippelhelix (offentlig, privat, akademi) som är intresserade av fältet smarta energisystem och smarta elnät. På sikt syftar workshoppen till att sätta relevanta intressenter i kontakt med varandra för att kunna skapa nya nätverk och framtida projektkonsortier.

Under den första delen av workshoppen kommer EU -finansieringsmöjligheter inom området flexibla energisystem att presenteras, och forskare kommer att hålla akademiska presentationer kopplade till temat. Vidare kommer behovsägare att presentera sina utmaningar och möjliga projektidéer för publiken, följt av nätverksaktiviteter för att starta projektutvecklingsprocesser.

Program:

10.00-10.15 Introduktion - Niels Roest-Projektkoordinator Greater Copenhagen Green Deal

10.15-10.50 EU-finansieringsmöjligheter kopplat till Green Deal-paketet - smarta städer och smarta energisystem – Michael Johnsson, Skåne European Office, Brussels

10.50-11.00 Paus

11.00- 11.30 Det svenska energisystemet, Jenny Palm, professor Lunds universitet

11.30-12.00 Det danska energisystemet, Henrik Madsen, professor DTU

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.00 Presentation av utmaningar

    • E.ON - Utmaningar kopplat till energiomställningen på lokal nivå

    • Köpenhamns stad – Utmaningar i relation till att bli en smart energistad

14.00-14.50 Nätverksövning - vandringsworkshop, intressenter kan prata med utmaningsägare (och möjlighet för deltagare online att ställa frågor till utmanare och ge kontaktinformation för vidare dialog).

14.50-15.00 Sammanfattning

Moderator: Per-Johan Wik, projektledare Sustainable Business Hub

Evenemanget kommer att hållas både på plats och online. Vi har ett begränsat antal platser (30) utifrån rekommendationerna kopplat till covid-19-pandemin. Men vi kan erbjuda online-deltagande för många fler. 

Workshoppen arrangeras tillsammans med Energy Cluster Danmark inom projektet Greater Copenhagen Green Deal som finansieras delvis av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

EVENEMANGET KOMMER ATT HÅLLAS PÅ ENGELSKA

Dela detta evenemang

bottom of page