top of page

tis 03 dec.

|

Grand Hotel Lund

Möte // Nätverk för industriell symbios och cirkulär ekonomi

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Möte // Nätverk för industriell symbios och cirkulär ekonomi
Möte // Nätverk för industriell symbios och cirkulär ekonomi

Tid och plats

03 dec. 2019 10:00 – 12:00

Grand Hotel Lund, Bantorget 1, Lund

Om evenemanget

Frågan om ett resurssnålt samhälle blir alltmer aktuell. Här i Skåne finns flera exempel på aktiviteter och projekt som har pågått, som pågår och som kommer att pågå ytterligare några år. Syftet är och har varit att öka resurseffektiviteten hos näringsliv och det offentliga. Projekten har haft namn som ansluter till industriell symbios och cirkulär ekonomi.

Vi som deltagit i projekten har mötts av intresse från de flesta håll men vi har funnit att det är svårt att ”knyta ihop säcken”.

Vi, är Energikontoret Skåne och Sustainable Business Hub som arbetar i projektet UBIS samt Hållbar Utveckling Skåne och IUC Syd som driver projektet Cirkulära Skåne.

Industriell symbios är ett område inom den cirkulära ekonomin. Inom industriell symbios fokuserar man på direktflöden mellan aktörer, t.ex. ett biflöde eller överskott i en fabrik skulle kunna gå in direkt som råvara i en annan. Ett nätverk av utvalda aktörer med intresse för och trovärdighet i cirkulära frågor skulle ha förmågan att agera lokalt för att initiera nya samarbeten för industriell symbios.

Är er organisation är en sådan aktör? Vi skulle bli mycket glada om ni deltar i mötet för att tillsammans med andra tänkbara aktörer finna former för hur ett nätverk som stödjer lokalt arbete skulle se ut.

KOSTNAD: Ingen kostnad. ANMÄLAN: Senast 28 november till communication@sbhub.se FRÅGOR: Kontakta Per Flink, per.flink@sbhub.se, 0766-34 75 12

I och med att du anmäler dig godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Vår datapolicy>>

Dela detta evenemang

bottom of page