top of page

ons 13 mars

|

Teams

Navigera ditt hållbara företag i CSRD-revolutionen

Hur kan små och medelstora företag göra sig redo för förändringarna och profilera sig rätt för framtidens hållbara affärer? RosholmDell och Sweco ger dig ledtrådar.

Vi har stängt anmälan. Vill du delta? Mejla till alice.petersson@sbhub.se
Se andra evenemang
Navigera ditt hållbara företag i CSRD-revolutionen
Navigera ditt hållbara företag i CSRD-revolutionen

Tid och plats

13 mars 2024 10:00 – 11:00

Teams

Om evenemanget

Små och medelstora företag står idag inför dörren till stora förändringar i företagsklimatet. EU:s ramverk för hållbarhetstaxonomi formar leverantörskrav, villkor för gröna lån och själva definitionen av ett hållbart företag. Redan idag finns en omfattande struktur i EU och Sverige som styr förutsättningarna för att utveckla verksamheter med hållbarhetsprofil, som företag behöver förhålla sig till strategiskt.

Med advokatfirman RosholmDell och konsultfirman Sweco går vi igenom hur hållbarhetsjuridiken är strukturerad, relationen mellan hållbarhetskrav och vinstkrav, och hur CSRD och andra trender i samtiden formar det hållbara företagsklimatet framåt. Vi berättar även hur små och medelstora företag kan göra sig redo för förändringarna och profilera sig rätt för framtidens hållbara affärer.

Om RosholmDell

Sedan 2011 har RosholmDell levererat högkvalitativ Användbar Juridik. RosholmDells expertis sträcker sig över flera områden, med särskild kompetens inom hållbarhet och GRC (Governace, Risk & Compliance). RosholmDells ambition är att bidra till sina kunders framgång genom att erbjuda skräddarsydda, effektiva lösningar oberoende av ärendets komplexitet.

Om Sweco

På Sweco erbjuder 20,000 specialister en helhetslösning för CSRD-behov hos företag – från kompetensutveckling och strategiarbete till att etablera operativa verktyg som krävs i praktiken. Sweco erbjuder verksamhetsnära och hållbarhetsstrategisk rådgivning, ämnesteknisk expertis, datainsamling och bedömning, för att vara en partner på företagens resa i den gröna omställningen.

PROGRAM

10.00

Välkommen

Alice Petersson, Sustainable Business Hub

10.05

Hur formas leverantörers förutsättningar av CSRD?

Victor Månsson och Anna-Emilia Joelsson, Sweco

10.25

Q&A

10.35

Hållbarhetsjuridik, företagsincitament och ansvar i Sverige och EU

Jonas Axelsson och Niklas Lång, RosholmDell Advokatbyrå

10.55

Q&A

11.00

Slut

Dela detta evenemang

bottom of page