top of page

fre 17 apr.

|

Zoom

Webbinarium // Är danskar verkligen konstigare än svenskar?

Om de nu är det, varför är det så – vi är ju så lika. Eller är vi det? Vi är säkert många på båda sidor av sundet som ibland har undrat: vad hände egentligen på det där projekt- eller affärsmötet?

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Webbinarium // Är danskar verkligen konstigare än svenskar?
Webbinarium // Är danskar verkligen konstigare än svenskar?

Tid och plats

17 apr. 2020 10:00 – 11:30

Zoom

Om evenemanget

 För att få en bakgrund till varför och hur danskar och svenskar beter sig olika har Sustainable Business Hub och Altitude Meetings bjudit in Hanne Sanders och Anders Linde-Laursen, två danska professorer verksamma vid Lunds Universitet respektive Malmö Universitet.

Hanne Sanders  är historikern från Köpenhamn som disputerade 1995 i Stockholm. Sedan  1993 är hon på Lunds Universitet, nu som professor. Hanne är  kulturhistoriker med intresse för religion, nationalism, sekularisering  och statsgränser och dessas kulturella betydelser i människors vardag.  Hon har särskilt forskat om 1800-talets väckelser i Danmark-Sverige och  Öresundsregionen från Skånes övergång till Sverige fram till i dag.

Professor Anders Linde-Laursens  arbete har de senaste 25 åren fokuserat på hur identiteter formas i  moderna samhällen. För närvarande studerar Anders processer kring hur  människor förstår sig själva i relation till föränderliga grupper av  andra och hur sådana uppfattningar om nationella och etniska skillnader  praktiseras och ges politiskt innehåll. Studierna omfattar  Öresundsregionen och den lilla byn Solvang i Kalifornien.

ANMÄLAN:      Senast 13 april HÄR>>

KOSTNAD:        Ingen kostnad. 

FRÅGOR:          Kontakta Per Flink på per.flink@sbhub.se eller 076-634 75 12

I och med att du anmäler dig godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Vår datapolicy>>

Webbinariet  är ett samarrangemang mellan Sustainable Business Hub och Altitude  Meetings. Det genomförs inom ramen för projekten FUTURE och Greater Bio  och finansieras delvis av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

Dela detta evenemang

bottom of page