top of page

tis 28 apr.

|

Zoom

Webbinarium // Hur kan efterfrågan på el bli mer flexibel?

SWITCH, en handelsplattform för el, är ett sätt att möta toppar och dalar när vi får mer intermittent elproduktion i systemet. Ta del av erfarenheter från första vintern med SWITCH.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Webbinarium // Hur kan efterfrågan på el bli mer flexibel?
Webbinarium // Hur kan efterfrågan på el bli mer flexibel?

Tid och plats

28 apr. 2020 09:00 – 11:45

Zoom

Om evenemanget

När  samhället växer och fler sektorer elektrifieras samtidigt som  väderberoende elproduktion byggs ut skapas utmaningar i elförsörjningen.  Genom att göra efterfrågan mer flexibel kan vi möta en del av dessa  utmaningar.

Att  nöja sig med att bygga ut kapaciteten eller effekten är inte en rimlig  väg att gå. Vi måste vara smartare än så. Till exempel kan vi använda  tekniken för att styra efterfrågan så att den matchar elproduktionen.  Ett sätt att göra det är att använda sig av någon form av  handelsplattform för el. På webbinariet får du ta del av dagsfärska  erfarenheter från första vintern med handelsplattformen SWITCH.

Under  webbinariet kommer vi även att titta på hur fastigheter, företag och  andra intressenter kan bidra till att öka flexibiliteten och vad som  krävs för att ansluta sig till en handelsplattform.

Slutligen  zoomar vi in på det nya EU-direktivet Clean Energy Package och reder ut  om det gör det lättare att skapa mer permanenta handelsplattformar.

MÅLGRUPP

Industriföretag,  fastighetsägare, energibolag, övriga företag och kommuner i västra  Skåne, från Ängelholm i norr till Ystad i söder.

Även andra aktörer är välkomna att delta, men blir arrangemanget fullbokad, förbehåller vi oss rätten att göra ett urval. 

Vi har plats för ett begränsat antal uppkopplingar, så du som lyssnar med en kollega frigör en plats till någon annan.

PROGRAM>>

KOSTNAD: Ingen kostnad.  ANMÄLAN: Anmäl dig senast 24 april HÄR>>

FRÅGOR: Kontakta Cecilia Thapper på cecilia.thapper@sbhub.se eller 073-334 76 33

I och med att du anmäler dig godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Vår datapolicy>>

INFORMATION OM ZOOM OCH SÄKERHETSÅTGÄRDER Vi  har den senaste tiden fått besked från några organisationer att de inte  får använda Zoom av sina IT-avdelningar. Detta grundar sig i ett  missförstånd om att MSB skulle ha gått ut och varnat för och avrått från  användning av Zoom. Vi vill med anledning av detta upplysa om MSBs  hållning och varför vi känner oss trygga i att använda Zoom. LÄS HÄR>>

Dela detta evenemang

bottom of page