top of page

Anita Sindberg utsedd till ny VD

PRESSMEDDELANDE

 

Anita Sindberg har tillträtt som ny VD för Sustainable Business Hub Scandinavia AB i Malmö. Anita har en lång erfarenhet som VD från flertalet olika branscher inom industrin och att leda företag i deras transformation till större lönsamhet, produktivitet och kundfokus. Anita har också jobbat som senior hållbarhetskonsult och hjälpt företag att öka deras konkurrenskraft genom att integrera hållbarhet i deras affärsstrategi.

 

- Anitas gedigna erfarenhet och kompetens kommer att bli ett positivt tillskott till Sustainable Business Hub och vi ser fram emot att få utveckla klustret vidare tillsammans med Anita, säger Malin Friis, styrelseordförande för Sustainable Business Hub AB.

 

- Jag ser fram emot att kunna bidra till en mer hållbar framtid genom att hjälpa Sustainable Business Hubs medlemmar att skapa en mer hållbar affärsnytta och att bidra till deras strategiutveckling och projektgenomförande, säger Anita Sindberg. Öresundsregionen är en väldigt spännande region där möjligheter till samverkan mellan det privata näringslivet, universitet och det offentliga utgör fantastiska möjligheter för att bidra positivt i världen.

 

Anita Sindberg är utbildad civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola (LTH). Hon har mångårig erfarenhet av chefscoaching, styrelsearbete och internationellt arbete.

 

Anita Sindberg efterträder Håkan Rosqvist, som kommer att fortsätta sin anställning på Sustainable Business Hub som projektledare.

 

Sustainable Business Hub är ett kluster för smarta hållbara städer. Vi erbjuder en neutral plattform för samverkan där gröna innovationer, utveckling och affärer skapas. Våra fokusområden är hållbar energi, klimatanpassning och hållbar resurshantering.

 

 

För mer information:

Malin Friis

ordförande Sustainable Business Hub AB

tfn: 073-026 41 00e-post: malin.friis@kraftringen.se 

 

Anita Sindberg

VD, Sustainable Business Hub AB

tfn: 073-852 80 00

Comments


bottom of page