top of page

Astrid Hackl och Per-Johan Wik stärker Sustainable Business Hub

Vi har startat det nya året med att anställa en affärsutvecklare och en projektledare Astrid Hackl och Per-Johan Wik.


Astrid Hackl har anställts som affärsutvecklare och kommer att ansvara för arbetet med Smart City Swedens södra nod och arbeta i projekten EU Techbridge och Greater Copenhagen Cleantech Innovation Accelerator.


Astrid kommer närmast från Business Sweden där hon varit anställd i över 20 år och har arbetat med affärsutveckling med fokus på internationalisering i huvudsakligen SME-företag inom en rad olika branscher.


Tidigare har hon under många år arbetat som marknadsansvarig på miljöteknikföretaget Opsis AB samt även som platschef för företagets tyska dotterbolag.

Astrid har i grunden en examen i internationell ekonomi från Lunds universitet.


- Astrids erfarenhet från den privata sektorn och som affärsutvecklare på Business Sweden passar som hand i handske för de internationella matchmakingprojekt hon kommer att arbeta med. Hennes breda nätverk blir värdefullt både i det arbetet och med Smart City Sweden, säger Håkan Rosqvist, VD för Sustainable Business Hub.


Under 2021 kommer också Per-Johan Wik att stärka upp organisationen, framför allt med arbete i projektet Greater Copenhagen Green Deal. Per-Johan har tidigare arbetat med koordinering av EU-projekt som Energibyggare och Urban Baltic Industrial Symbiosis på Energikontoret Skåne. Han kommer att arbeta som projektledare på halvtid. Per-Johan kommer även fortsättningsvis att arbeta på Energikontoret Skåne där han under många år varit projektledare.


Per-Johan har i grunden en examen i miljöstrategi.


- Vi är väldigt glada att Per-Johan vill stärka upp vår projektorganisation under året. Han utförde redan i höstas några uppdrag till oss på ett mycket tillfredsställande sätt, säger Håkan Rosqvist.


Astrid Hackl nås på astrid.hackl@sbhub.se

Per-Johan Wik nås på per-johan.wik@sbhub.se

Comments


bottom of page