top of page

Bord av golvlaminat och bouleklot vann återbrukstävlingen Upcycle ChallengeAlla bidrag ställs ut på STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24 i Malmö t o m 16 september


Ett hopfällbart bord, Boule Break, med matchande stol vann första pris i tävlingen Upcycle Challenge – trash to treasure. Med golvlaminatskivor, en stenskiva, en skohylla och bouleklot hade Daniel Wollin och Sujan Varma skapat nya möbler som tar minimal plats när de monteras ner.

Åtta inspirerande bidrag i återbrukstävlingen Upcycle Challenge – trash to treasure, presenterades under finaldagen på STUDIO i Malmö. De tävlande lagen hade fått en vecka på sig att skapa något nytt, funktionellt och säljbart av slängt material de hämtat från återvinningscentralen i Norra Hamnen i Malmö. Dessutom skulle produkterna vara lätta att ta isär och kunna tillverkas i större skala.

När alla bidragen hade bedömts av en jury stod Daniel Wollin och Sujan Varma med sitt hopfällbara bord, Boule Break, med matchande stol, som vinnare. Bordet och stolen var byggda av golvlaminatskivor, en stenskiva, en skohylla och bouleklot.

- När folk bygger kök blir det ofta spill över från golvlaminatskivor. Av spillet kan man göra möbler som matchar resten av inredningen. Det blir en unik möbel som passar just ditt kök, förklarar Daniel Wollin.

Flera av lagen hade tagit fasta på att jobba med material som det slängs mycket av för att kunna få volym i produktion. Andrapristagarna, Nidal Alhariri, Zahra Shah och Ola Abbara hade skapat ett bord där böcker var huvudmaterial medan tredjepristagarna Pia Högman, Kitt Bergqvist och Jools Fenlon hade gjort en lampa av några av sommarens slängda solstolar. Men även vita metallstänger, kakelplattor och slängda IKEA-produkter fick nytt liv genom smarta konstruktioner.

Tävlingen arrangerades av Sustainable Business Hub, Sysav Utveckling samt VA SYD som en del av projekten Delad Energi är Dubbel Energi 3 och Urban Magma. Båda projekten finansieras delvis av Vinnova.

Bilder på alla bidragen hittar du på vår Facebooksida>>

Comments


bottom of page