top of page

Gröna väggarna i Blue Green City Lab vårstädade

I Blue Green City Lab jobbar vi med utvärdering av olika typer av blågröna lösningar. Till exempel tittar vi på biologisk mångfald, utseende, fuktighet, temperatur och bullerdämpning på växtväggarna på P-Malmös p-hus Anna och Godsmagasinet. För att väggarna ska fungera på bästa sätt krävs att de underhålls. Helen Johansson på Scandinavian Green Roof Institute har med hjälp av en lift vårstädat väggarna.


- Så här års spirar det så smått överallt men för att grönskan ska kunna komma igång ordentligt måste det gamla vissna bort först. Under den senaste veckan har därför de gröna väggarna fått en rejäl uppfräschning. Förutom att klippa ner vissna växter har det även planterats diverse fröer i de små hålen där växterna kan titta ut. Dessutom har bevattningssystemen med återflödespumpar och rännorna blivit rengjorda. Det enda som behövs nu är lite sol och värme – då kommer grönskan fullkomligt att explodera!, säger Helen Johansson.


Samtliga bilder är tagna av Helen Johansson utom den sista bilden som är tagen av JB Media.


I Blue Green City Lab utvärderar vi även träd som planterats i olika typer av substrat samt växtlådor med vattenmagasinering. Läs mer på https://bluegreencitylab.se/case


Blue Green City Lab finansieras delvis av Vinnova. Projektdeltagare är Malmö stad, Scandinavian Green Roof Institute, IVL Svenska Miljöinstitutet, SLU, MKB och Sustainable Business Hub.



bottom of page