top of page

Lyckad konferens om hampa inom bygg- respektive textilindustrin

Uppdaterat: 10 feb. 2021


Ett av våra medlemsföretag inom hampa, Svensk Hampaindustri, arrangerade i början av december en konferens om hur hampa kan vara ett verktyg för minskade fossila material inom byggindustrin och textilindustrin. Konferensen hade internationella talare från USA, Belgien och Danmark som delade med sig av det senaste inom sina expertområden.


Intresset för att delta var stort. Arkitekter, byggbolag och textilföretag var några av de som ville veta mer om hampa som klimatneutralt komplement till material inom byggande och textil.

Clara Norell, från Svensk Hampaindustri, var mycket nöjd med dagen.


- Det finns ett stort sug från marknaden och det var roligt att vi kunde visa konkret hur hampa kan användas som material inom både bygg- och textilindustrin, säger Clara.


Konferensen kommer att följas upp av ytterligare en konferens 5 maj 2021. Om du vill veta mer om den, kontakta Clara Norell på info@svenskhampaindustri.se. Ett medley av inslag från årets konferens kommer att läggas upp på https://www.svenskhampaindustri.com/ i början av nästa år.


Denna konferens arrangerades av Svensk Hampaindustri i samarbete med Innovationscenter för landsbygden, Sustainable Business Hub och projektet Greater Bio.


(Foton: från konferensen - Dexera. På Clara Norell - Angelika Sliwinski)Comments


bottom of page