top of page

Ny succé för Living Lab - företag i enskilda möten med Skanska och Ikano Bostad

110 deltagare från 14 länder fick förra veckan höra Skanska och Ikano Bostad presentera tre konkreta byggprojekt. Mer än 10 företag fick enskilda möten med byggbolagen för att pitcha sina produkter och lösningar inom hållbart byggande och utforska möjligheter till affärsamarbeten. Skanska och Ikano Bostad gavs ett unikt tillfälle att träffa innovativa företag från Norra Europa, företag som kan bidra i byggbolagens ambitioner att bygga fossilfritt.


Skanska presenterade planerna för två kontorshus i Hyllie som de planerar att påbörja byggandet av inom de närmaste åren; Hyllie Terrass och Regndroppen. Det är ett led i Skanskas arbete för at nå nollutsläpp av koldioxid för deras pågående projekt och sålda fastigheter år 2037. Ikano Bostad berättade om Elinegårds Mobilitetshuset de planerat för Elinegård, vid kanten på Limhamns kalkbrott. Området kommer att ha starkt fokus på miljö och klimat, där det blir lätt att välja bort bilen.


Eventet Living Lab – Sustainable Construction arrangerades av Sustainable Business Hub och LFM30. Det var startskottet för ett återkommande event där vi varje år kommer att bjuda in aktörer som presenterar kommande byggprojekt och utmaningar för företag som i sin tur pitchar sina produkter och lösningar. Målet är att påskynda arbetet med fossilfritt byggande i Malmö.


Årets Living Lab // Sustainable Construction arrangerade inom projektet Northern Connections och finansierades delvis inom Interreg North Sea Region.


För mer information, kontakta Ben Jorgensen på ben.jorgensen@sbhub.se.

Comentários


bottom of page