top of page

Rengöring som ger en energibesparing på upp till 40 procent

Nordisk Energioptimering är ett företag som optimerar fastigheters kyl-, värme- och ventilationssystem genom att rengöra dem med kolsyreis. Som fastighetsägare kan du räkna med en energibesparing på 10-40 procent och ett ROI på mellan 6 och 15 månader. Det säger Patrick Rom, försäljningschef och en av grundarna av företaget samt den som uppfann rengöringsmetoden för 15 år sedan.


För att ventilationsaggregat och ventilationskanaler med kyl- och värmebatterier ska ha så lång livslängd som möjligt gäller det att kontinuerligt underhålla dem och se till att de är rena. Traditionellt sett rengör man med vatten och kemikalier.


- Problemet med det är att man förstör aggregaten. Vår metod är mycket mer skonsam men tyvärr är det inte många som känner till den. Vi behöver bli bättre på att komma ut med vårt budskap, förklarar Patrick Rom.


Att se till att hålla sitt system rent kan ge stora energibesparingar vilket inte minst är betydelsefullt i tider av höga elpriser. Patrick uppger att en fastighetsägare kan göra en energibesparing på 10-40 procent bara genom att rengöra systemen. Dessutom är återbetalningen av utförd rengöring väldigt snabb och påtaglig.


- Du kan räkna med mellan 6 och 15 månader. Vi har aldrig gått över 15 månader. Efter rengöringen av alla aggregat på Göteborgs Centralstation kunde de räkna hem kostnaden redan efter 1,5 månader, berättar Patrick.Nordisk Energioptimering erbjuder sina kunder totalentreprenad samt serviceavtal. De besiktigar, analyserar, lämnar åtgärdsförslag, rengör och levererar slutligen en statusrapport över fastighetens luft- och värmesystem till kunden. Kunderna är allt ifrån bostadsrättsföreningar och industrier till köpcenter och kommersiella fastigheter. En kommersiell fastighet kan behöva rengöras med ett intervall om 3-5 år medan en tung industri kan behöva årlig rengöring.


Vilka är fördelarna med att använda er rengöringsmetod?


- Vi har inget sekundäravfall med kolsyreis. Det är miljövänligt och tidsbesparande. Vi använder varken vatten eller kemikalier och du får ett minimalt driftsstopp vid rengöringen. Livslängden på aggregaten förlängs avsevärt med våra tjänster.


Läs mer på https://nordiskeo.se.

Comments


bottom of page